Селекционерът на Саудитска Арабия Хуан Антонио Пици призна, че не е останал изненадан от играта на Русия, тъй като преди разгромната загуба е проучил добре съперника.
 

"Сборная" стартира Мондиала с убедителна победа от 5:0, след като преди това страната не постигна нито един успех в последните си 7 контроли, които бяха подготовка за световните финали.

"Разбира се, че бях проучил добре съперника. Знаех как ще играят и не ни изненадаха от игрова гледна точка. Ние обаче не показахме това качество на игра, което се очаква. Именно това нещо е в основата на убедителната победа на противника", каза той на пресконференцията след мача.

"Честно казано нямам обяснение как точно се получи тази загуба. Дали просто домакините играха прекалено силно, защото са у дома или защото при нас имаше повече напрежение като за първи мач на Мондиала. Бяхме обаче сковани". 

"Трябва да забравим за тази позорна загуба и да се подготвим за следващия мач. Не играхме така, както бяхме планирали. Има неща, които трябва да подобрим. Ще се опитаме да измием срама от тази загуба в следващия мач срещу Уругвай".